Uitnodigingskaarten van 2020

uitnodiging van 2020

Uitnodigingskaarten. Je hebt ze in verschillende vormen en maten. Van traditioneel op papier, tot tegenwoordig veelal digitaal. Maar een bruiloft of verlovingsfeest zonder uitnodiging, dat bestaat haast niet! Daarom wil ik graag dit onderwerp in de schijnwerpers zetten en de trends van uitnodigingskaarten in 2020 aan het licht brengen. 

Traditionele of digitale uitnodigingen

Heb je een verlovingsfeest, verjaardag, babyshower, vrijgezellenfeest of bruiloft? Vergeet dan zeker niet “Uitnodigingskaarten” op de to-do list te zetten. Voordat we in de digitale wereld van technologie werden gesleept, werd alles met papier gedaan. Zo ook uitnodigingskaarten. De uitnodiging geeft een weerspiegeling van het desbetreffende feest. Is het thema van jouw bruiloft chique? Dan zal de uitnodiging waarschijnlijk wit zijn, met bijvoorbeeld gouden details en een zwarte cursieve tekst. Geef je een tuinfeest? Dan kun je voor bloemendetails gaan en het heel simpel houden. Krijg je een dochter en organiseer je een babyshower? Dan zullen de kleuren wit, roze en paars goed op de kaart passen. 

Wanneer je kiest om het traditioneel op papier te houden, moet je rekening houden met het feit dat uitnodigingskaarten op de post gedaan of persoonlijk afgegeven moeten worden. Het leuke van een oldschool uitnodigingskaart is dat je deze als gast kunt bewaren als leuke herinnering. Ook zul je op sommige feesten gevraagd worden om de kaart mee te nemen als toegangsbewijs. Dit kun je ook met een digitale versie doen, maar beveiliging technisch gezien heb je dan geen garantie dat het de originele versie is. Wat tegenwoordig wel het voordeel van een digitale uitnodigingskaart is, is dat het sneller gemaakt kan worden, het in een mum van tijd verstuurd is naar al jouw gasten en het ook heel wat voordeliger is dan het maken van een papieren uitnodiging. Verliest het een beetje magie? Wellicht wel, maar uiteindelijk moet je toch kijken wat het beste bij jou en jouw feest past. 

Uitnodigingskaarten in 2020

Dit jaar gaan we voor origineel en simpel, maar met een magic touch. Een witte kaart, met om de randen bloemen of een grafisch design en niet te veel tekst. Of een doorzichtige kaart van plastic of glas met gouden of zwarte glitter tekst in een apart handschrift. 

Wat we ook veel zien in de trends van uitnodigingskaarten, is het gebruik van aardetinten. Denk bijvoorbeeld aan een bruine oud-papieren (gerecyclede) envelop met een strikje van stro er omheen. En wat dacht je van een simpele witte kaart met tekst, maar met een betoverende envelop? Zoals de vorm van een zwarte kasteel hek, of een kanten jurk. 

Naast de details, kun je ook nog de focus leggen op de vorm en kleur van de kaart. Nothing is to crazy in 2020! Zo kun je gaan voor een langwerpige, ronde, hartvormige kaart en meer. Qua kleur zou je bijvoorbeeld voor cool zwart kunnen kiezen, chique donkerpaars, goud-of/zilver-tinten, mintgroen of royaal blauw. 

Weerspiegeling van je thema

Zolang de uitnodigingskaart een weerspiegeling is van jou

w thema en waar jij voor staat, zal de keuze zeker niet te moeilijk zijn. Ik zou zeggen, kijk eens rond op internet voor te gekke inspiratie en maak er iets origineels van. Wil je toch liever de klus in de handen van een professional leggen? Er zijn gelukkig ook genoeg kaartenontwerpers te vinden die van een uitnodigingskaart iets heel speciaals kunnen maken.

Door Batoel El-Jeaid. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.