Feest Entertainment

Feest Entertainment: “A party ain’t a party without some music!” Het doel van een bruiloft is om de liefde te vieren met de dierbaarste mensen, maar ook om jezelf en de gasten te entertainen. Nou kun je zelf een cd-speler mee gaan zitten nemen naar je feest of de microfoon pakken en beginnen te zingen, maar wil je toch iets professioneler overkomen dan kun je uit de volgende coole entertainment kiezen!

Muziek

Dat stukje over die cd-speler was natuurlijk een grapje, want er zijn genoeg opties om te gekke muziek op jouw feest te hebben. Het meest voorkomende is een DJ. Een DJ kan met een eigen mix komen, of je kunt liedjes doorgeven die je graag zou willen horen. In Nederland heb je voor bijna elke cultuur wel een DJ die specifiek liedjes draait in de gewilde genre/taal.

Muziek voor iedere wat

Wil je iets gezelligers hebben, ga dan voor een band. Ook bands komen in verschillende muziekgenres en kunnen liedjes op aanvraag bespelen. Heb je een wat groter budget, kun je ook een stapje verder gaan en een artiest uitnodigen. Best prijzig vaak, maar dan heb je ook wel wat.
Is jouw feest meer aan de religieuze kant, dan is een Anasheed band of Gospel koor leuk. Voor iedereen is er in ieder geval wat!

Dans

Als de bruid opgehaald wordt of er een speciale entree plaatsvindt bij de trouwlocatie, is het 1 groot feest. En daar komt vaak ook een dans/trommel groep bij kijken. Je kunt hiervoor een trommelgroep, een Dabke groep (Libanees-Arabische dans en trommel groep), een Zaffa (Marokkaans dans en trommel groep), een Fanfare of bijvoorbeeld een trompet speler inhuren.
Verder is het meestal de taak van het bruidspaar, zijn/haar familie leden of de entertainment om alle gasten op de dansvloer te krijgen. Een bruiloft zonder dans, is niet echt een bruiloft meer toch? So shake it shake it.

Magie

Mocht je al voorzien zijn van muziek en dans en nog iets extra’s willen, dan zijn er nog wat andere ‘shows’ die je zou kunnen inhuren. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een illusionist, vuurspuwer, vioolspeler, acrobaat, buikdanseres, photobooth, live kookstations, waarzegster en meer. Het is misschien een beetje ‘out of the box’, maar het is jouw bruiloft dus in principe mag je doen wat je zelf leuk vindt. En vergeet niet dat tegenwoordig iedereen een unieke ervaring wilt beleven en iets nieuws wilt hebben op zijn/haar feest. Dus ik zou zeggen, ga ervoor!

Games

Wat ook echt leuk entertainen is, is een spel. Op internet kun je meerdere opties vinden. Je zou bijvoorbeeld voor de welbekende stoelendans of een quiz kunnen gaan. Steeds vaker komt de quiz voor waarin de bruid en bruidegom geblinddoekt vragen over elkaar moeten beantwoorden. Dit doen zij door hun schoen in de lucht te houden, wanneer zij denken dat de vraag over hem/haar gaat. Je kunt het nog wat groters maken en de gasten vragen ook mee te doen. Toch wel spannend om te zien wie jullie nou het beste kent.

Entertainment voor jouw bruiloft

Wil je het echt grappig maken, dan is karaoke een idee. Lekker meezingen met foute liedjes. Of je kunt de gasten grapjes/herinneringen laten delen. Dan ligt de hele zaal gegarandeerd in een deuk…

Weet je niet precies wat voor feest entertainment je zou willen, of wat bij het thema/sfeer van jouw feest past? Dan kun je altijd Basma Weddings berichten voor tips.

Door Batoel. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.