Turkse bruiloft

Een Turkse bruiloft is drie dagen vol gezelligheid en aanwezigheden van naasten. Groots en spectaculair. BASMA helpt je graag bij het organiseren van deze dagen.

Turkse bruiloft organiseren

Het organiseren van een Turkse bruiloft is groots. Volgens de Turkse traditie is het een feest van drie dagen.

Dag 1: bezichtiging bruidskist
Op de eerste dag gaat de familie met de bruid, de bruidskist bezichtigen. De traditionele bruidskist bezichtiging wordt meestal door de familie gedaan. Dit is vaak toegankelijk voor alle bruiloftsgasten.

Dag 2: het Hennafeest
Op de tweede dag is het Hennafeest. Het Hennafeest is als het ware het vrijgezellenfeest voor de Turkse dames. Zoals de naam al zegt, wordt er op dit feest ook henna aangebracht bij de bruid door haar moeder, zussen, tantes en nichtjes. De bruid draagt vlak voor de Turkse bruiloft een rode sluier op haar Hennafeest. Ook de bruidegom viert de dag voor zijn bruiloft zijn vrijgezellenfeest en ook hij krijgt henna aangebracht.

Dag 3: de bruiloft
De derde dag, de bruiloft zelf, begint ook op traditionele wijze. De bruidegom moet zijn bruid ophalen voordat ze gaan trouwen. Dit gaat niet altijd even gemakkelijk omdat de familie van de bruid zijn weg blokkeert. De bruidegom moet dus eerst langs de familie van de bruid om bij haar te komen en haar mee te nemen voor de bruiloft.
Foto 001 Turkse bruiloft-min

Organisatie van je Turkse bruiloft

Wij ontwerpen, plannen en realiseren onvergetelijke momenten.

Turkse bruiloft zaal

Het feest begint altijd ’s avonds en duurt tot in de nacht. De bruiloft wordt vaak in een zaal gevierd waar de familie al is voordat het bruidspaar aankomt. Wij regelen voor jou de mooiste zaal.

Tradities Turkse bruiloft

De Turkse bruiloft kent veel tradities. Denk aan de bezichtiging van de bruidskist, het Hennafeest en het ophalen van de bruid door de bruidegom.

Dresscode Turkse bruiloft

Binnen de Turkse cultuur is een ongeschreven dresscode eigenlijk altijd aanwezig. Op een Turkse bruiloft is het gebruikelijk dat alle gasten nette en stijlvolle kleding dragen.

Foto 005 Turkse bruiloft-min

Kleding bij een Turkse bruiloft

Bij de ene bruiloft is deze wel aanwezig, bij de andere niet: een dresscode. Binnen de Turkse cultuur is een ongeschreven dresscode eigenlijk altijd aanwezig. Kom je voor het eerst als Nederlander op een Turkse bruiloft, dan is het handig om te weten dat je niemand in een spijkerbroek zult aantreffen.

Op een Turkse bruiloft is het gebruikelijk dat alle gasten flink uitpakken en nette en stijlvolle kleding dragen. De dresscode op een Turkse bruiloft is te vergelijken met dat van een gala. Daarom zie je op een Turkse bruiloft veel jurken en nette pakken. Denk aan prachtige, lange galajurken en veel glamour voor de dames en nette, elegante pakken voor de heren.
100%
Persoonlijk

Wij staan voor een 100% persoonlijke aanpak. Jouw persoonlijkheid of die van je organisatie is voor ons de sleutel tot een onvergetelijke ervaring.

96%
Klanttevredenheid

Klanten waarderen ons met een uitstekende beoordeling (google Review 4,8) waarderen onze aanpak, betrouwbaarheid en bereikbaarheid.

15+
Jaar ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring en een enorm netwerk aan experts zijn wij dé organisatie voor jouw bruiloft, bedrijfs-evenement of intiem feestje thuis.

Liever een combinatie of uniek thema?

Deel je wensen met onze styliste en laat je inspireren

Zo organiseren wij je Turkse bruiloft

In 3 stappen je Turkse bruiloft tot in de puntjes verzorgd.
Aanpak Stappen

1

Bruiloft design

Een succesvolle bruiloft begint met het ontwerp. In ons eerste gesprek nemen wij je mee in de wereld van de magische creatie van de bruiloften van BASMA.

2

Bruiloft planning

Na de ontwerpfase gaan we aan de slag met het plannen van jouw bruiloft. We presenteren een persoonlijk plan dat is uitgewerkt tot de laatste seconde.

3

Bruiloft productie

BASMA zorgt ervoor dat elk detail van het plan wordt uitgevoerd. Alles wat we samen hebben bedacht komt tot zijn recht. We are ready to do this for you!

Bruiloft | Contact basma

Neem direct contact op

Wij staan voor je klaar om samen met jou het perfecte event te ontwikkelen. Laat nu je gegevens achter en zet de eerste stap naar een onvergetelijke dag.

Ik wil contact hebben over...

Ik wil contact hebben over..