Dress to impress. Welke bruidsjurk kies jij?

Bruiloft decoratie - Basma Weddings Dress to impress. Welke bruidsjurk kies jij?

Dress to impress: Trompet, Prinses, Zeemeermin. Voor elke bruid een bruidsjurk die bij haar past. Maar de keuze kan best moeilijk zijn wanneer je alles mooi vindt. Wat voor modellen zijn er en hoe maak je de beste keuze? Lees verder voor handige tips!

Dress to impress: Zo kies je jouw droomjurk

Er zijn bruidjes die vanaf jongs af aan al dromen van de dag dat ze gaan trouwen en ook al weten wat voor jurk ze dan aan willen doen. Bij mij was de keuze ook snel genomen. Ik wilde me voelen als een ware prinses, dus ging ik ook echt voor een grote, wijde prinsessenjurk. Ik ben langs 1 winkel geweest, had 3 jurken geprobeerd en toen gelijk de keuze gemaakt… this was the one! En als ik de foto’s terugzie, ben ik nog steeds verliefd. Zoveel impact kan een bruidsjurk dus echt op je hebben. Het is daarom belangrijk dat je een jurk kiest die bij jou past, mentaal en fysiek.
Naast dat de bruidsjurk bij jouw lichaam en style moet passen, is het ook handig om aan de details op jouw bruiloft te denken.

Jouw droomjurk die past bij de locatie

Is de locatie bijvoorbeeld in een tuin, of moet je een trap op? Pas dan op met grote jurken die een sleep hebben, anders val je of wordt de jurk helemaal vies. Wil je de hele avond gaan dansen? Kies dan voor een jurk die makkelijk meebeweegt. Kom je ook nog in een religieuze locatie? Zorg dan dat de jurk niet te strak of bloot is.

Het budget van jouw droomjurk

Vergeet ook niet aan budget te denken. Droomjurken kosten nou eenmaal wat, maar hoeveel heb jij ervoor over? Je kunt namelijk kiezen om een bruidsjurk te huren of te kopen in een bruidswinkel, bij een designer op maat iets te laten maken of een familielid vragen een jurk te naaien.

De soorten bruidsjurken

Als je niet een groot fan bent van Say Yes to The Dress, dan heb je misschien geen flauw idee wat voor soorten bruidsjurken er zijn. No worries, ik beschrijf wel even de bekendste modellen:
Prinses: de prinsesjurk is precies zoals de naam het beschrijft: een enorme Cinderella jurk met een grote rok en een strak lijfje, zodat je er werkelijk als een prinses uitziet. Met verschillende maten hoepels die onder de rok gaan, kan je de jurk zo groot maken als je wilt.

Trompet: zoals bij de prinsessenjurk jouw lichaamsvorm vaak verdwijnt, is dit niet het geval bij een trompetjurk. Deze variant heeft een strak lijfje tot aan de heupen, en onderin is de rok wijd.

Zeemeermin: wil je nog een stapje verder gaan en die body showen? Dan past het Zeemeermin model bij jou. Deze jurk “knuffelt” als het waren jouw lichaamsvorm en zit dan ook strak om het lichaam heen van boven naar beneden.

A lijn: dit is een bruidsjurk die erg op de prinsessenjurk lijkt, maar dan met minder poef. Hij is namelijk niet zo groot aan de onderkant.

Recht: als je weleens een gala jurk hebt gedragen, dan zal dit model herkenbaar voor je zijn. Een rechte jurk van top tot teen, zonder al te veel extraatjes.

Details van de bruidsjurk

Naast de modellen, heb je ook nog andere details waar je een keuze voor moet maken. Zoals het materiaal, de lengte van de jurk en mouwen, de kleur, het korset design, de versiering op de jurk, de sleep en accessoires (zoals haarstukken en schoenen). Toch maar even een Say Yes to The Dress marathon inplannen dan maar?

Ga je een podium huren bij Basma Weddings? Dan is het misschien handig om door te geven welke bruidsjurk jij aan zal hebben, zodat ze details kunnen doorgeven over de opstap of trap. Je wilt namelijk echt niet struikelen over die perfecte jurk op jouw perfecte dag toch?

Door Batoel. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina.
Om een indruk te krijgen van BASMA, bekijk dan ook ons Youtube kanaal.