De trouwfotograaf

De trouwfotograaf | BASMA Weddings

Wat is de rol van de fotograaf in je bruiloft? De trouwfotograaf speelt een mooie rol bij het vast leggen van speciale momenten. Wanneer je speciale momenten meemaakt, wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk koesteren. De fotograaf weet heel goed welke momenten vast te leggen en er wat moois van te maken. Zo kan je telkens als je het album opent, of de CD/USB-stick in je computer doet, de herinneringen van jouw speciale dag laten herleven.  

 

Wat is de rol van de trouwfotograaf?

Ik ben van mening dat de fotograaf wellicht het belangrijkste onderdeel van de bruiloft is. De zaal kan enorm zijn, de decoratie betoverend, het eten overheerlijk en de bruidsjurk adembenemend…maar dit zijn dingen die je wellicht maar 1 keer zult meemaken and that’s it. Terwijl de foto’s en video’s als het waren souvenirs zijn van je droom dag, die altijd bij je zullen blijven. De fotograaf weet precies welke momenten vast te leggen en goede kwalitatieve producten te leveren. Bij het kiezen van de juiste fotograaf, is het fijn als jij als bruid/bruidegom een bepaalde visie hebt waar je naar op zoek bent. Elke fotograaf heeft namelijk een eigen manier van fotograferen. Het is daarnaast ook belangrijk om een budget vast te stellen voor fotografie. Als je iets meer kwijt kunt, kun je naast de kwaliteit van de fotografie ook keuzes maken als hoeveel camera’s je wilt boeken voor het feest en hoeveel foto’s je wilt laten afdrukken.  

 

Droomfoto’s van jouw bruiloft

Volgens een professionele trouwfotograaf kijkt de film- en fotocrew voornamelijk naar de spontane, niet geacteerde momenten. Alles wat gek, speciaal of geïmproviseerd is, maakt het fotograferen leuker. Ook wanneer de bruid mooi opgemaakt is, en verschillende gezichtsexpressies kan tonen, wordt het filmmateriaal beter. Daarnaast adviseren zij koppels om vooral plezier te hebben op hun grote dag. Ze moeten vooral niet nerveus zijn of anderen na willen doen. De fotograaf merkt al snel wanneer het koppel gestrest is. Vaak hebben ze daardoor dan ook niet echt zin om foto’s te maken en dergelijke. Het advies is daarom om op de dag van de bruiloft alles los te laten en te genieten, want je maakt het maar 1 keer mee en je wilt er natuurlijk niet chagrijnig uitzien op de foto’s of video’s. 

 

Leukste trouwdecoratie voor foto’s

De fotograaf Bassem Al Zein zegt het volgende over decoratie en fotografie: “Persoonlijk vind ik buitenlocaties het mooist om te filmen. Een park met bomen, een bos of een grote tuin bijvoorbeeld waar een feest gehouden wordt, zijn het leukst. De foto’s zijn dan qua kleur super mooi. Ook wanneer je een groot budget hebt, en je unieke decoratie items kan veroorloven voor de bruiloft (zoals echte bloemen, glazen kandelaren, plafond decoratie, grote schermen, foodstands, fotohoekjes etc.), is er meer om door de fotograaf gefilmd te worden. Aan de andere kant vind ik feesten waar te veel gepronkt wordt, niks. Je kunt namelijk ook makkelijk een droombruiloft organiseren met wat minder, zolang je maar zorgt voor een goede set-up met een modern thema en een goede visie op decoratie.” 

 

Voor de juiste decoratie om jouw foto’s en video’s te laten stralen, kun je bij Basma Weddings terecht. Op de website kun je het hele assortiment vinden.  

 

Door Batoel El-Jeaid. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.