Wedding planner

wedding planner
    1. Je man vraagt je ten huwelijk…wat nu?! Je bent natuurlijk super blij en enthousiast, maar nu wordt het plannen van de bruiloft wel echt realiteit. Die droom die je vroeger als meisje had moet nu verwezenlijkt worden. En dan…begint die stress wel op te komen hoor! Wil je een te gekke bruiloft maar zonder stress? Of heb je gewoon niet zoveel tijd om alles zelf te doen? De oplossing is simpel…een weddingplanner.


Wat is een weddingplanner precies

Een weddingplanner of gastvrouw is iemand die heel de bruiloft of een specifiek deel ervan in de handen neemt. Hij of zij kan helpen met het verzinnen van een thema, goede diensten bereiken (en soms korting regelen), een draaiboek maken voor je, de administratieve taken in handen nemen en op de dag zelf ervoor zorgen dat alles smooth verloopt. Hij of zij kan ook alleen ingehuurd worden op de dag zelf bijvoorbeeld. Dan hoef je zelf niet meer rond te rennen in een bruidsjurk en te stressen over de kleine details. Vaak hebben Weddingplanners een lijst van goede relaties en kunnen zij gemakkelijk de juiste bruiloft service voor jou vinden. Sommigen hebben een diploma op zak en maken veel evenementen mee, waardoor zij best wel wat kennis hebben over het organiseren van de ‘perfect wedding’. 

De Weddingplanner; jouw redder in nood

Een Weddingplanner wordt ingehuurd voor de volgende redenen:

  1. Tijd. We zijn allemaal druk bezig met ons leven op orde krijgen. Studie, werk, sport, activiteiten en familie kosten veel tijd. Hierdoor kan het zelf plannen van een hele bruiloft nog een hele klus zijn. Wellicht kan je een deel wel zelf redden, maar kun je voor het andere deel een Weddingplanner inhuren die je te help kan schieten.
  2. Creativiteit. Je scrolt door al die mooie Pinterest foto’s van bruiloften en zult vast heel wat mooie dingen voorbij zien komen. Mensen bedenken de mooiste dingen, dat wel. Maar het kan allemaal wel wat veel voor je worden als je niet zeker weet wat je ZELF wilt voor de bruiloft. Je kunt dan het beste een intakegesprek plannen met een Weddingplanner en hij/zij kan jou helpen met het bedenken van een droom thema (met bijbehorende decoratie/diensten). 
  3. Budget. Het kan ook voorkomen dat je te veel wilt. Want als die beroemdheid een fontein op haar bruiloft heeft, wil jij dat ook wel. Er zijn enorm veel keuzes in catering, tafels, podia, bands, decoratie etc. Het liefst wil je natuurlijk een prijs ontvangen voor ‘Wedding of the Year’ en al jouw gasten naar huis sturen na afloop met de gedachte ‘wauw, dat was de mooiste bruiloft die ik ooit heb meegemaakt’. Maar zo een droom kost ook wel wat. Heb je een bepaald budget en twijfel je of die haalbaar is? Bij twijfels kan ook de Wedding Planner jouw redder in nood zijn voor dit soort situaties. Zij kan namelijk een overzicht maken en ervoor zorgen dat de diensten die gekozen worden in het budget blijven. Ook kan zij aangeven hoeveel je over het budget zal gaan als je nog extra ideeën in gedachten had voor jouw droombruiloft. 

Waar verstoppen Weddingplanners zich


Is de keuze gemaakt om een Weddingplanner in te huren voor jouw droom dag? Er zijn verschillende manieren om op zoek te gaan naar de juiste persoon. Je kunt natuurlijk gewoon Googlen of op een website kijken zoals www.theperfectwedding.nl. Maar ook op Facebook vind je veel diensten. Dit kun je in de zoekbalk zoeken of bijvoorbeeld in groepen zoals Bruidjes 2019/2020. Nog niemand gevonden? Wellicht kun je even rondvragen aan vriendinnen/familie of zij iemand hadden ingehuurd destijds en jou in contact kunnen brengen met de desbetreffende persoon. De kosten van een Weddingplanner zijn verschillend. Vaak betaal je voor een uurloon, een volledig pakket of vraagt zij een percentage van het budget. 

Wil je het toch liever helemaal anders doen, dan kun je ook een vriendin/tante/nicht vragen om jou te helpen met de organisatie. Zij kennen jou wellicht beter dan jezelf en zullen vaak er ook niks terug voor vragen. Zolang jij maar de mooiste dag van jouw leven kan meemaken!

Door Batoel El-Jeaid. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.