Ben je vandaag verrast…?

valentijnsdag

Cupido staat weer voor de deur

14 februari is het weer zo ver…Valentijnsdag! Een dag van vreugde en liefde. Volgens de geschiedenis was Valentijn een pastoor uit Rome die gedood werd omdat hij koppels bleef huwen, zelfs toen de heerser van die tijd had besloten dat jonge mannen het leger in moesten en niet mochten trouwen. Valentijn was het hier niet mee eens en gaf de liefde niet op. Waarom de 14de? Tijdens de Middeleeuwen geloofden de mensen dat in Engeland en Frankrijk op 14 februari het seizoen begon waarin vogels gingen paren, waardoor Valentine’s Day op die dag “de dag van de romantiek” werd. Cupido is volgens de Romeinse mythologie de zoon van Venus, ‘The Goddess of love and beauty’. De legende verteld dat Cupid schoot met goudkleurige bogen en hiermee de Goden en mensen raakten. Doordat de boog in het hart terecht kwam, raakten zij zwaar verliefd.

Het doel van Valentijnsdag

Geloven wij allemaal in de legende van Valentijnsdag of is het een strategische manoeuvre om consumenten meer geld te laten uitgeven? Is het logisch om 1 keer per jaar extra aan elkaar te denken? Hoort elke dag niet Valentijnsdag te zijn? Hoe je het ook bekijkt, er is geen ontkomen aan want de legende leeft al een tijdje en zal ook nog lang in leven blijven voor mijn gevoel. Supermarkten en andere winkels beginnen massaal 2 weken vòòr de dag met Valentijn promoties, knuffelbeertjes, bloemen, chocolaatjes en nog meer rode hebbe-dingetjes. Je kan op deze dag dan ook maar beter niet met lege handen thuiskomen!

Valentijnsdag is een groot feest

Omdat Valentijnsdag voor vele mensen een super romantische dag is, is het natuurlijk extra speciaal als je juist op die dag trouwt. De ware dag van de liefde..mooier kan je het niet hebben! Witte of roze decoratie, met een tintje rood zoals in de bloemstukken bijvoorbeeld. Ben je al getrouwd maar wil je het nogmaals vieren of vier je een jubileum, dan kan je ook altijd een feestje geven op deze mooie dag. Met decoratie van BASMA Weddings natuurlijk…

Zo vier je Valentijnsdag

Heb je een geliefde, een ouder of een beste vriendin die je in het zonnetje wilt zetten op deze dag? Kies dan voor een leuk cadeautje zoals een beertje, chocola,  ballonnen etc. Of ga lekker uit eten in een fancy restaurant. Stuur ze een kaart vol met liefdevolle woorden of geef een prachtig bosje bloemen. Wil je echt een speciale Valentijnsdag?  Dan is dit de perfecte dag om ten huwelijk gevraagd te worden! Dus mannen… you know what to do…

Door Batoel El-Jeaid. Meer blogs van BASMA Weddings?
Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel. Foto by Devanshi Photography.