De Princess Diana wedding

Princess Diana and Prince Charles bruiloft

De Princess Diana wedding

“The wedding of the century” wordt de bruiloft van Diana Spencer en Charles weleens beschreven. Het werd tijd dat wij ons eens gingen verdiepen in dit echte sprookjes bruiloft en ons laten inspireren bij dit koninklijk echtpaar! 


Zo begint de sprookjesbruiloft van Prins Charles en Prinses Diana

Prins Charles was al in zijn 30 toen hij besefte dat hij op zoek moest gaan naar een goede vrouw. Hij ontmoette toen zijn sprookjes vrouw Diana. De familie was wel verrast want allereerst was Diana niet van royaal bloed, en had Charles eerder haar oudere zus Sarah gedate. Alsof dat al niet genoeg was, bleek Diana als schoonmaakster te werken bij haar zus voor 1.60 per uur. Een werkelijk Cinderella story dus! (bron: vanityfair). Diana en Charles hebben elkaar maar 13 keer gezien voordat ze in het huwelijksbootje stapten. 

 

Details van Princess Diana wedding bruiloft

De Princess Diana wedding werd bezocht door 3500 gasten en weleens waar 750 miljoen mensen keken op TV mee. Haar jurk was best vol, waardoor ze bijna niet in de auto paste. Haar Alexander McQueen bruidsjurk had 10,000 pareltjes en de langste sleep ever (7,62 meter). Ze heeft haar jurk 15 keer moeten passen omdat haar gewicht telkens veranderde. Daarnaast heeft de designer nog 2 andere bruidsjurken voor de prinses gemaakt, voor als het nat zou regenen of er iets mis zou gaan. En er ging ook iets mis…Diana had namelijk per ongeluk parfum op haar jurk gekregen. Hierdoor ontstond er een vlekje, dat ze met haar hand bedekte wanneer ze naar het altaar liep. Verder waren er maar liefst 27 cakes aanwezig op het feest en koste het sprookje $48 miljoen. De beveiliging alleen al koste een enorme $600.000!

 

Meest bekeken sprookjes bruiloft van de eeuw

Bij binnenkomst kwam Diana in een prachtige open koets aan, met paarden en al. De familie leden reden erachter aan in gouden koetsen. Maar na de sprookjes bruiloft verdwenen Prinses Diana en Prins Charles in een simpele koets met open dak. Aan de achterkant hing een handgeschreven bordje met ‘Just Married’ en zweefde er hartvormige zilveren en blauwe ballonnen aan de voorkant. Het echtpaar was onderweg naar Waterloo station om een trein te nemen naar Zuid-Engeland. De simpele vaarwel van dit royaal echtpaar bracht heel wat verwarring bij de miljoenen fans…maar dat maakte deze Princess Diana wedding juist zo speciaal! (bron: brides.com)


Door Stephania Kipperman. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.