Matchmaking Yes or Not?

Matchmaking op blogpagina

Matchmaking is wanneer iemand anders een partner suggestie voor jouw heeft, in plaats van dat je de persoon zelf tegen komt. Matchmaking is al eeuwen een gebruik binnen verschillende culturen (ook de Nederlandse) maar lijkt in de laatste 50 jaar aan populariteit verloren te hebben. We zijn allemaal financieel onafhankelijker geworden van onze ouders en onze partners en natuurlijk willen we allemaal dat glamour moment wanneer de wereld even stilstaat als we een nieuwe liefde ontmoeten. De boeken en films zijn er duidelijk over!  Op een dag die toch al niet zo goed ging, staat hij opeens klaar om je te redden. Het liefst in de regen, met spannende muziek op de achtergrond.

Sneller ademen

Begin je al sneller te ademen? Ben je nu aan het bedenken wie die persoon voor jou zou kunnen zijn? Mooi! Want dat is precies de bedoeling van die films en boeken. Maar in hoeverre staan deze verhalen in lijn met de werkelijkheid? Niemand kan ontkennen dat daten eigenlijk best wel lastig is, dus waarom zou je niet mogen leunen op het advies van mensen die al decennia getrouwd zijn. In dit geval je ouders…

Matchmaking Misvattingen

Bij de woorden “matchmaking” denken mensen meteen aan kindbruiden of mensen die heel ongelukkig zijn met hun aankomende partnerkeuze. Natuurlijk zijn er afgelegen gebieden waar dit voorkomt, maar zelfs daar fronst de gemeenschap vaak op deze verbindingen. In de realiteit hier, is het minder van de “super dwingende” ouders en meer van: “de kapster van je tante heeft een leuke buurjongen”.

De realiteit van Matchmaking

Matchmaking betekent eigenlijk niet veel meer dan ouders die het beste willen voor hun kind. En niet onbelangrijk, zij kennen je langer dan wie dan ook in je leven. Zij kennen al jouw goede kanten, maar ook jouw slechte gewoontes. Zij worden ook niet afgeleid door prille verliefdheid of een voorkeur voor oppervlakkige zaken zoals kleding of muziek…Want let’s face it… uiteindelijk zijn die zaken niet echt van belang bij het kiezen van een partner voor het leven.

Matchmaking bureaus

Maar uiteindelijk verandert alles! We doen boodschappen online en hoeven onze boho vestjes niet meer zelf te haken. Matchmaking is net zo goed mee ontwikkeld als andere menselijke zaken die we tegenwoordig voorzien op een nieuwe manier. Matchmaking bureaus doen gouden zaken. Ze noteren alle wensen en kenmerken van een toekomstige bruid of bruidegom en stellen een selectie samen van passende partners. We zijn nu dus alweer een stap verder dan de buurjongen van de kapster! Afkomst, geloof, interesse in zaken als cultuur en de wens om wel of niet een gezin te starten staan centraal. Dus je hoeft geen oneindige rij kikkers meer te kussen om jouw prins te vinden. Het idee klinkt nu al een stuk anders of niet?

Match met wie jij wilt matchen

Of je nou wel of niet achter het idee van matchmaking staat, uiteindelijk hangt jouw eigen geluk vooral van jezelf af. Bedenk wat je wil, en durf achter die keuze te staan, want uiteindelijk hoeft niemand anders jouw leven te leiden behalve jijzelf. Vind je de juiste partner niet? Er zijn nog genoeg andere manieren om de liefde te vinden. Wees vooral sociaal en blijf niet binnen zitten, en de ware zal ooit op jouw pad komen.

P.S: Dacht je nou echt dat alle adel in Nederland al eeuwen en nu nog steeds met elkaar trouwt, omdat ze toevallig niemand leukers tegenkwamen….volgens mij niet!

Door Stephania Kipperman. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.