Marokkaanse bruiloft

Een Marokkaanse bruiloft is van oorsprong groots. Er komen vaak tussen de 200 en 400 gasten op de bruiloft en je mag als bruidspaar dan ook groots uitpakken. Je wilt dat de gasten bij binnenkomst versteld staan en hun ogen uitkijken van verbazing. Met de hulp van BASMA slaag je hier gegarandeerd in.

Marokkaanse bruiloft organiseren

Een Marokkaanse bruiloft is grootschalig, dat niet beperkt is tot slechts één dag, maar wel drie dagen duurt. Bij de organisatie ervan komt heel wat kijken.

Dag 1: het Hennafeest

Op de eerste dag vindt het Hennafeest in Marokkaanse stijl plaats. De Henna-avond wordt met een intieme kring gevierd.

Dag 2: het trouwfeest

Op de tweede dag is de trouwdag aangebroken. De Marokkaanse bruiloft moet perfect zijn en iedereen die heeft geholpen om deze trouwerij te organiseren, kijkt uit naar deze dag. Binnen Marokkaanse kringen zijn grote families geen uitzondering en het draait op deze dag vooral om gastvrijheid en het in de spotlight zetten van het bruidspaar. Vandaag is hun dag en daarom neemt het bruidspaar tijdens de bruiloft plaats op een bruidspodium. Gedurende de trouwdag komen diverse Marokkaanse bruiloft tradities aan bod.

Dag 3: de ochtend na de huwelijksnacht

De Marokkaanse bruiloft kent ook de derde dag. Op deze dag viert men de ochtend na de huwelijksnacht. In sommige streken in Marokko wordt deze dag/ ochtend ook wel “sbouhi” genoemd.

De bruid verblijft volgens de oude traditie bij de man. En dan brengt de familie van de bruid een bezoek aan de bruid bij haar bruidegom. Gedachte hierachter is de verbintenis tussen beiden te vieren middels een uitgebreide lunch of diner in de avond. De lunch bestaat uit diverse gerechten die ook aansluiten bij deze speciale moment.

BASMA helpt jou graag met de organisatie

Wil jij graag alles uit de kast halen en goed uitpakken wat betreft de aankleding van jouw trouwlocatie? BASMA helpt je verder. Ons aanbod van diensten en producten is zeer breed en unieke wensen zijn voor ons nog nooit een probleem geweest. Wij dragen graag bij aan jouw dag. Zo kunnen wij jou helpen aan:

-> Vele soorten bruidspodia
-> Mooie tafels en stoelen
-> Natuurlijke en zijden bloemen
-> Special effects en verlichting
-> Accessoires zoals lopers en bloembogen

Onze diensten

Wij ontwerpen, plannen en realiseren onvergetelijke momenten.

Marokkaanse bruiloft zaal

Wij richten jouw bruiloft zaal helemaal in naar jouw wensen, geheel in Marokkaanse sferen. Niks is ons te gek of te groot. Wij hebben samenwerkingen met locaties waar wij jouw bruiloft verzorgen en dromen waar maken.

Fotograaf Marokkaanse bruiloft

BASMA creëert voor jouw bedrijf een evenement van wereldklasse. Ongeacht grootte of budget, ontwikkelen wij op basis van stijl, design en benodigde services een concept dat aansluit bij het doel van je organisatie.

Catering Marokkaanse bruiloft

Wij werken nauw samen met cateraars die gespecialiseerd zijn in Marokkaans eten. Wij zorgen ervoor dat jij het beste eten hebt op je bruiloft, waar iedereen nog lang over napraat.
Marokkaanse bruiloft

Marokkaanse kleding en rituelen op een bruiloft

De kleding op een Marokkaanse bruiloft is enorm van belang. Het is niet ongebruikelijk dat de bruid diverse jurken draagt op haar trouwfeest. Volgens Marokkaanse tradities is het zo dat hoe vaker een bruid zich omkleedt, hoe groter de bruidsschat blijkt te zijn.

De ene jurk is nog mooier dan de ander. Maar er is er eentje die wel heel bijzonder is: ‘de prinsessenjurk’. In deze jurk wordt de Marokkaanse bruid in een zogeheten ‘bruidsschaal’ gedragen door haar broers, neefjes of vrienden van de familie.

De bruid is de koningin van het bal, daar kan geen gast aan tippen! Al doen de gasten wel hun best. Want bij een Marokkaanse bruiloft is ook de kleding van de gasten extravagant en prachtig.

Marokkaanse bruiloft rituelen

Een Marokkaans trouwfeest kent veel prachtige rituelen en gewoontes, en is heel nauw verbonden met de cultuur. Zo is het niet ongewoon dat een Marokkaanse bruid zich dus meerdere malen omkleedt op haar huwelijksdag.

Ook komt het voor dat bij een Marokkaanse bruiloft mannen en vrouwen gescheiden van elkaar zijn. Maar dit hoeft niet, er is namelijk niet één standaard manier waarop een Marokkaanse bruiloft moet verlopen.

Wat vaak wel ‘standaard’ is, is dat de bruidstaart aan het einde van de avond wordt aangesneden door het bruidspaar. BASMA heeft de mooiste bruidstaarten die het grote feest nog mooier maken.

Daarnaast staan er, naast alle andere heerlijkheden, vaak dadels en melk op het menu. Deze beschikken beiden over een prachtige symboliek. De dadels staan namelijk voor vruchtbaarheid in het huwelijk en de melk voor reinheid en maagdelijkheid.

Het trouwfeest verloopt anders dan een Nederlandse bruiloft, er zijn wat belangrijke onderdelen om rekening mee te houden. Zo geef je op een Marokkaanse bruiloft het cadeau vaak aan de gastvrouw of familie van de bruid of bruidegom.

 

100%
Persoonlijk

Wij staan voor een 100% persoonlijke aanpak. Jouw persoonlijkheid of die van je organisatie is voor ons de sleutel tot een onvergetelijke ervaring.

96%
Klanttevredenheid

Klanten waarderen ons met een uitstekende beoordeling (google Review 4,8) waarderen onze aanpak, betrouwbaarheid en bereikbaarheid.

15+
Jaar ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring en een enorm netwerk aan experts zijn wij dé organisatie voor jouw bruiloft, bedrijfs-evenement of intiem feestje thuis.

Zo organiseren wij je Marokkaanse bruiloft

In drie stappen je Marokkaanse bruiloft tot in de puntjes verzorgd.

Organiseren event | Basma

1

Bruiloft design

Een succesvolle bruiloft begint met het ontwerp. In ons eerste gesprek nemen wij je mee in de wereld van de magische creatie van de bruiloften van BASMA.

2

Bruiloft planning

Na de ontwerpfase gaan we aan de slag met het plannen van jouw bruiloft. We presenteren een persoonlijk plan dat is uitgewerkt tot de laatste seconde.

3

Bruiloft productie

BASMA zorgt ervoor dat elk detail van het ontwikkelde plan wordt uitgevoerd. Alles wat we samen hebben bedacht komt tot zijn recht.

Bruiloft | Contact basma

Neem direct contact op

Wij staan voor je klaar om samen met jou het perfecte event te ontwikkelen. Laat nu je gegevens achter en zet de eerste stap naar een onvergetelijke dag.

Ik wil contact hebben over...