Indiase bruiloft

In India heerst het Hindoeïsme, waardoor de meeste rituelen tijdens de bruiloft gebaseerd zijn op het geloof. Wij hebben de benodigde kennis in huis om deze tradities op een passende manier te verwerken in jouw droombruiloft.

Rituelen in de Indiase trouwzaal

De welkomstceremonie
In de trouwzaal wordt de bruidegom verwelkomd door de moeder van de bruid. Op een koperen schaal plaatst zij brandende oliepitjes die boven het hoofd van de bruidegom wordt rondgedraaid. Zo wordt hij voorgesteld aan de bruiloftsgasten.

Het Maro en de Handagin
Na de welkomstceremonie is het tijd voor de bruid om plaats te nemen onder het Maro. Zij brengt haar dank uit en gooit offeranden in het vuur en nodigt haar echtgenoot uit om ook plaats te nemen onder het Maro. Hij krijgt een bloemenketting om en neemt plaats op zijn speciale huwelijksbankje. Daarna komen de ouders van de bruid erbij zitten en bieden het echtpaar geschenken aan. Tijdens de Hangadin wordt er officieel door de vader van de bruid gevraagd dat de bruidegom zijn dochter aanvaard. Bij een positieve uitkomst, komen ook de ouders van de bruidegom erbij om de bruid geschenken aan te bieden.

De verbinding
Het koppel wordt op een bijzondere manier met elkaar verbonden op een Indiase bruiloft. Dat gaat namelijk door middel van een schoudersjaal van de bruidegom, die wordt vastgeknoopt aan de jurk van de bruid. Daarna zetten beiden zeven stappen richting de Poolster, omdat de Poolster en de zon getuigen moeten zijn.

Na dit ritueel brengt de man rood poeder aan op de haarscheiding van de bruid. Het is dan tijd voor de bruiloftsgasten om het echtpaar te huldigen met bloemen en rijstkorrels. En zo begint het officiële feest met uitgebreid Indiaas eten, energieke dansen en volop gezang.

Organisatie van je Indiase bruiloft

Wij ontwerpen, plannen en realiseren onvergetelijke momenten.

India decoratie

Indiase bruiloft decoratie

Op een Indiase bruiloft geldt: hoe kleurrijker, hoe beter. Een voorbeeld hiervan is het Maro: een prachtige tent met kleurrijke doeken.

Indiase bruiloft catering

Indiase bruiloft catering

Bij BASMA werken wij nauw samen met cateraars die bij jouw bruiloft het beste eten en Indiase specialiteiten verzorgen.

Indiase bruiloft locatie

Indiase bruiloft locatie

In samenwerking met toplocaties maken wij de perfect aankleding voor jouw bruiloft werkelijkheid. Geheel in Indiase stijl.

Foto 005 Indiase bruiloft-min

De aanloop naar de Indiase bruiloft

Een Indiase bruiloft omvat eigenlijk drie dagen. Twee dagen voor de Indiase bruiloft vindt Matkorwa plaats. Dit is een bachelor feest waarbij de bruid en bruidegom apart een feest geven. De dag voor de bruiloft noemen ze Bhattwan. Op deze dag vindt er een offerdienst plaats.

Op de dag van de Indiase bruiloft (Sahdie) verzamelt iedereen zich bij het huis van de bruidegom voor de Baraat: de bruidsstoet. De bruidegom heeft een kleurig gewaad aan en gaat samen met andere vrijgezelle mannen voor de laatste keer rijstebrij eten bij zijn moeder. Onderweg naar de bruid is vuurwerk te zien en hoor je het geluid van trommels.
100%
Persoonlijk

Wij staan voor een 100% persoonlijke aanpak. Jouw persoonlijkheid of die van je organisatie is voor ons de sleutel tot een onvergetelijke ervaring.

96%
Klanttevredenheid

Klanten waarderen ons met een uitstekende beoordeling (google Review 4,8) waarderen onze aanpak, betrouwbaarheid en bereikbaarheid.

15+
Jaar ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring en een enorm netwerk aan experts zijn wij dé organisatie voor jouw bruiloft, bedrijfs-evenement of intiem feestje thuis.

Liever een combinatie of uniek thema?

Deel je wensen met onze styliste en laat je inspireren

Zo organiseren wij je Indiase bruiloft

In 3 stappen je Indiase bruiloft tot in de puntjes verzorgd.
Organiseren event | Basma

1

Bruiloft design

Een succesvolle bruiloft begint met het ontwerp. In ons eerste gesprek nemen wij je mee in de wereld van de magische creatie van de bruiloften van BASMA.

2

Bruiloft planning

Na de ontwerpfase gaan we aan de slag met het plannen van jouw bruiloft. We presenteren een persoonlijk plan dat is uitgewerkt tot de laatste seconde.

3

Bruiloft productie

Op de grote dag zorgt BASMA ervoor dat elk detail van het ontwikkelde plan wordt uitgevoerd. Alles wat we samen hebben bedacht komt tot zijn recht.

Bruiloft | Contact basma

Neem direct contact op

Wij staan voor je klaar om samen met jou het perfecte event te ontwikkelen. Laat nu je gegevens achter en zet de eerste stap naar een onvergetelijke dag.

Ik wil contact hebben over...

Ik wil contact hebben over..