Afghaanse bruiloft

Een Afghaanse bruiloft heeft een grote betekenis in de cultuur en dient als een symbool van aanzien en status. Het is een feestelijke gelegenheid dat doordrenkt is met vele tradities en gewoonten. Wij helpen je graag bij de organisatie ervan.

Afghaanse bruiloft tradities

Het begin van de ceremonie
De traditionele Afghaanse bruiloft begint in de zaal. Familieleden van zowel de bruid als bruidegom staan bij de entree om gasten welkom te heten en hen naar hun plek te brengen. De gasten dragen vaak traditionele kleding en veel sieraden. Wanneer de zaal vol begint te lopen, wordt er traditionele kalme Afghaanse muziek gedraaid door een band.

Zodra het bruidspaar arriveert, wordt er een bekend lied gedraaid dat letterlijk ‘loop langzaam‘ betekent. Iedereen staat op om het paar te bewonderen. De bruid draagt vaak een donkergroene jurk en de bruidegom een pak.

De Atan dans
De Afghaanse bruiloft begint met een traditionele dans gedaan door de vrouwen. Dit heet de Atan dans. Vrouwen vormen een cirkel en dansen op specifieke muziek. Daarna is het de beurt voor de mannen om deze dans te verrichten.

De bruidstafel
Er wordt een prachtige tafel voor het bruidspaar opgemaakt met bloemen en kaarsen, die centraal in de zaal staat. Het bruidspaar zit voornamelijk aan deze tafel wanneer er gedanst wordt, omdat de bruid zich voorbeeldig moet gedragen en niet te uitbundig mag dansen.

Afghaanse bruiloft | Basma

Organisatie van je Afghaanse bruiloft

Wij ontwerpen, plannen en realiseren onvergetelijke momenten.

Afghaanse traditionele dans

Afghaanse traditionele dans

Op het einde van het feest wordt er een traditionele dans gedaan, waarna het bruidspaar bij de deur gaat staan om afscheid te nemen.

Afghaanse bruiloft catering

Afghaanse bruiloft catering

Wij werken samen met cateraars die jouw dromen werkelijkheid maken. Ook specifieke Afghaanse wensen zijn niet te gek voor ons.

Afghaanse bruiloft locatie

Afghaanse bruiloft locatie

In samenwerking met onze partners zorgen wij er voor dat jouw droomlocatie werkelijkheid wordt. Geheel in Afghaanse sferen.

De Nikkah ceremonie

De Nikkah ceremonie

De Nikah is een Islamitische manier van trouwen op een Afghaanse bruiloft. Hier bespreken beide families de bruidsschat die opgevraagd wordt wanneer er mogelijk een scheiding plaatsvindt in de toekomst. Steeds vaker wordt er niet veel gevraagd omdat koppels niet hun liefde een bedrag willen geven.

 

Bij de Nikah is een Imam aanwezig. De mannen zitten in een aparte zaal, waarbij de vader van de bruid haar vertegenwoordigt (tegenwoordig komt de bruid er ook bij zitten).

 

Wanneer de bespreking klaar is, wordt er aan de bruid drie keer gevraagd of zij het huwelijk accepteert. Zegt zij Ja, dan kan het feest beginnen. Het bruidspaar gaat als eerst langs de tafels om de gasten te verwelkomen.

100%
Persoonlijk

Wij staan voor een 100% persoonlijke aanpak. Jouw persoonlijkheid of die van je organisatie is voor ons de sleutel tot een onvergetelijke ervaring.

96%
Klanttevredenheid

Klanten waarderen ons met een uitstekende beoordeling (google Review 4,8) waarderen onze aanpak, betrouwbaarheid en bereikbaarheid.

15+
Jaar ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring en een enorm netwerk aan experts zijn wij dé organisatie voor jouw bruiloft, bedrijfs-evenement of intiem feestje thuis.

Liever een combinatie of uniek thema?

Deel je wensen met onze styliste en laat je inspireren

Zo organiseren wij je Afghaanse bruiloft

In 3 stappen je Afghaanse bruiloft tot in de puntjes verzorgd.

Aanpak Stappen

1

Bruiloft design

Een succesvolle bruiloft begint met het ontwerp. In ons eerste gesprek nemen wij je mee in de wereld van de magische creatie van de bruiloften van BASMA.

2

Bruiloft planning

Na de ontwerpfase gaan we aan de slag met het plannen van jouw bruiloft. We presenteren een persoonlijk plan dat is uitgewerkt tot in de puntjes.

3

Bruiloft productie

Wij zorgen ervoor dat elk detail van het ontwikkelde plan wordt uitgevoerd. Alles wat we samen hebben bedacht, inclusief alle draaiboeken, komt tot leven.

Bruiloft | Contact basma

Neem direct contact op

Wij staan voor je klaar om samen met jou het perfecte event te ontwikkelen. Laat nu je gegevens achter en zet de eerste stap naar een onvergetelijke dag.

Ik wil contact hebben over...

Ik wil contact hebben over..