Je huwelijk in 2020, het beste van al die jaren?

Het beste huwelijk in 2020 door BASMA Weddings en Ahmed Chaleh iop de blogpagina

Je huwelijk in 2020, het beste van al die jaren? BASMA Weddings hecht niet alleen waarde aan een fantastische bruiloft, maar ook een geweldig en gezond huwelijk dat jarenlang mag duren. Helaas zien wij in de praktijk na een bruiloft met alles erop en eraan dat het huwelijk niet altijd lekker loopt. En soms zelfs geen lang voortbestaan heeft. Niemand minder dan Ahmed Chaleh deelt met onze lezers de beste tips om je huwelijk verder te laten slagen.

De uitdagingen in een huwelijk

Elk huwelijk is onderhevig aan uitdagingen. Dit is niks nieuws. Dat is altijd al zo geweest en het zal altijd zo blijven. De vraag is daarom niet altijd “hoe los je problemen op?” maar “hoe ga je ermee om?” Bij elke uitdaging moet je zo creatief mogelijk zijn. Ze zijn er om het beste uit jezelf te halen. Mijn advies is dan ook om het niet altijd als negatief te zien, maar als een herinnering dat je huwelijk aandacht nodig heeft. Net als een kind dat om aandacht vraagt en dit vaak door middel van negatief gedrag laat weten. Het is niet leuk, maar helaas (of gelukkig) krijgen de niet leuke dingen vaak de meeste aandacht.

De impact van Corona

De grootste uitdaging die jouw huwelijk staat te wachten zou zomaar de Coronacrisis kunnen zijn waarin we met z’n allen in zitten. Dit is niet een probleem dat alleen op tv of aan de andere kant van de wereld voordoet. Deze crisis treft ons allemaal op zoveel niveaus. De grootste uitdaging die ik voor me zie is: “hoe zorg je ervoor dat de liefde tussen jou en je partner sterk genoeg is en blijft zodat deze een positieve bijdrage wordt aan jullie huwelijk?”

De top 10 tips om je huwelijk een boost te geven

De top 10 tips die je direct kan toepassen. Reminder: blijf de tips herhalen totdat dit een positieve gewoonte wordt in jullie huwelijk. Met vallen en opstaan gaat het jullie ongetwijfeld lukken. Maak er het beste van en houd de moed hoog:

 1. Neem angsten bij elkaar weg.
 2. Geef elkaar de kans om twijfels uit te spreken.
 3. Stel elkaar (vaker) gerust. Vertel je partner dat zij/hij altijd op je kan rekenen.
 4. Blijf in gesprek (zeer belangrijk).
 5. Zoek elkaar vaker op voor emotionele steun.
 6. Laat elke uitdaging een les zijn.
 7. Besteed meer aandacht aan je huwelijk. Hoe meer aandacht je huwelijk krijgt, hoe succesvoller het wordt.
 8. Het is niet erg als jullie elkaar even niet kunnen luchten. Het is gezond als het kortstondig gebeurt. Nummer 4 kan jullie hier weer uit helpen.
 9. Geef elkaar en jezelf de ruimte. Jullie hebben dat nodig.
 10. Maak gebruik van deze momenten om elkaar nog beter te leren kennen.

Bonus: gebruik (of misbruik) de crisis om je huwelijk te vernieuwen. Zeg tegen jezelf en tegen elkaar dat de crisis jullie niet klein krijgt en dat jullie hier sterker uitkomen dan ooit. Pak deze taak aan als een Team. Deze aanpak maakt jullie onbreekbaar.

Bewezen concept van Ahmed Chaleh

Het bovenstaande is niet alleen een stukje informatie, maar een bewezen concept. Ik pas het elke dag toe. Het heeft me zoveel voordelen geboden dat ik het graag ook voor jullie wens. Pas het toe. Ook als het soms moeilijk lijkt. Als iedereen om je heen zegt dat het huwelijk moeilijk is en dat de crisis het nog zwaarder maakt, zeg dan tegen hen, “niet bij mij.” Vergeet niet dat een crisis, uitdaging of probleem komt en GAAT. Gebruik deze technieken en win je partner en daarmee je huwelijk terug. Ahmed Chaleh geeft ook huwelijksopleidingen. Je kunt deze samen met je partner volgen en bestaat uit de volgende mogelijkheden:

 1. Pre-huwelijk, voor je bruiloft;
 2. Startende huwelijk, 0 tot 5 jaar;
 3. Gevorderde huwelijk, langer dan 5 jaar huwelijk.

Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen bij Ahmed Chaleh via a.chaleh@hotmail.com of  0634425392

Deel jouw ervaring & win het boek Huwelijk is Simpel

Éen op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dit moet anders. Na grondig onderzoek, nauwkeurige relatieanalyses en tal van interviews, is Ahmed Chaleh erachter gekomen wat werkt en wat niet. Dit boek zal niet alleen jouw huwelijk redden, maar het zal jouw huwelijk zelfs naar een hoger niveau tillen. Het gaat er niet alleen om dat je bij elkaar bent, maar ook dat je bij elkaar blijft. BASMA Weddings mag namens Ahmed Chaleh 3 boeken weggeven. Wat moet je daarvoor doen? Deel jouw huwelijkservaring en win het boek: Het Huwelijk is Simpel. Je kunt deze natuurlijk ook online bestellen.

Door Ahmed Chaleh Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.