Een terugblik op Koninklijke bruiloften

Koninklijke bruidspaar

The Royal weddings. Niet alleen in films zien koninklijke bruiloften eruit als een droom, ook in realiteit inspireren ze ons. Van enorme bruidsjurken, tot de mooiste entrees. In deze blog lees je welke details van de mooiste koninklijke bruiloften Basma Weddings inspireerden.

De keizerin van Oostenrijk, Elizabeth (Sissi)

Sissi is wellicht een van de bekendste en oudste films over royals. Als je deze (in het Duits gesproken) film nog niet gezien hebt, is het zeker een aanrader. In de film is Sissi het naïeve en jongere zusje van Nene, die uitgehuwelijkt wordt aan de Oostenrijkse keizer Franz Joseph. Maar voordat het huwelijk plaatsvindt, ontmoeten Sissi en Franz elkaar en worden ze verliefd. Wat ons het meest inspireert in dit waargebeurde verhaal, is het feit dat liefde toch wel alles overwint. Ook de mooie jurken, make-up en haarkapsels in de film zijn om bij weg te dromen!

Prins Rainier van Monaco en Grace Kelly

Grace Kelly is wellicht een naam die je eerder voorbij hebt zien komen. Deze style icoon en welbekende actrice, werd na haar carrière gekroond tot Prinses van Monaco. Haar bruiloft met Prins Rainier was een van de eerste die uitgezonden werd op televisie en werd bekeken door ruim 30 miljoen mensen. Wellicht het mooiste van deze bruiloft was de sprookjestaart. De taart had 6 lagen en had het design van een sprookjespaleis. Hij was bijna te mooi om aan te snijden! Een terugblik op Koninklijke bruiloften

Prins Harry en actrice Meghan Markle

De laatste koninklijke bruiloft die plaatsvond, is die van Prins Harry en Meghan Markle. Ook in dit sprookjes-verhaal is de bruid een Amerikaanse actrice. De bruiloft werd bijgewoond door bekende gasten zoals Oprah Winfrey, Elton John, de Beckhams, en natuurlijk de koningin van Engeland, Queen Elizabeth. Iedereen thuis kon live meekijken naar de prachtige receptie van dit bruidspaar, met onder andere een speech met de woorden van Martin Luther King. Het mooiste moment was wel toen de vader van de bruid niet aanwezig kon zijn op deze dag, en Meghan deels zelf naar het altaar liep en halverwege haar schoonvader met haar meeliep. Zo kan het dus ook!

Koning Willem Alexander en Koningin Maxima

Natuurlijk kunnen we niet ons eigen koningspaar vergeten. Want heel Nederland was in de ban van de bruiloft van Willem Alexander en de bloedmooie Argentijnse schoonheid Maxima. Ook hier kon de vader van de bruid niet aanwezig zijn vanwege een schandaal. Maxima kreeg hierdoor tranen in haar ogen toen het orkest een Spaans liedje speelde over het vaarwel van een vaderfiguur. 

Het meest bekende moment van de bruiloft is natuurlijk de balkonscène. Wanneer de geloftes zijn uitgesproken, en het land klaar staat om hun nieuwe koninklijke bruidspaar te ontmoeten. …Daar komen Willem Alexander en Maxima het balkon oplopen van het Koninklijk Paleis in Amsterdam, zwaaiend naar de duizenden mensen die zich op het plein hebben verzameld. En dan, de magische kus en het land is in rep en roer van dit royal spektakel! En na de plechtigheid, vertrekken de tortelduifjes in de welbekende Gouden Koets naar hun Koninklijk Huis. The end. 

Een terugblik op Koninklijke bruiloften Een terugblik op Koninklijke bruiloften 

Door  Batoel El-Jeaid. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.