De sluier nieuw en de liefde oud

De sluier nieuw en de liefde oud

Een trend die ons opvalt, zijn bruiloften die niet doorgaan omdat de relatie en liefde alweer voorbij zijn. Jonge koppels die nog volop bezig zijn met de voorbereidingen van hun wedding, maar de letterlijke en figuurlijke sluier alweer aan de wilgen hangen. Het ene moment ben je nog verloofd en het volgende sta je er alleen voor.

Maar waarom nemen deze cijfers hand over hand toe? BASMA heeft het onderzocht en kwam tot de volgende inzichten. Hoewel relatietherapeuten, life coaches, en zelfs historici zich over deze kwestie hebben gebogen, zijn er eigenlijk maar drie redenen die gezien worden als een oorzaak voor deze zorgwekkende trend.

Millennials niet bekwaam in liefde

Millennials, ook wel de millennium generatie genoemd, zijn jonge mensen die tussen 1980 en 2000 geboren zijn. Een generatie die als laatste heeft kunnen genieten van het “traditionele” gezin en de samenleving die daarbij hoorde, en als eerste gebruik heeft gemaakt van de voordelen van het digitale tijdperk. Het mag duidelijk zijn dat de millennials gezien worden als een verwende generatie, ze werden opgevoed op een nieuwe manier die vooral draaide om liefde en aanmoediging en met de nieuwste technieken was het mogelijk om met minimale inzet het maximale te bemachtigen.

Millenials moeite met relaties

De algemene mening is dus ook dat millennials uiteindelijk niet goed functioneren als volwassenen. Ze geven vaak snel op, en stellen zichzelf centraal in relaties en liefde. Een slechte combinatie in een relatie zeker als beide partners tot de millennium generatie behoren.

In een tijdperk waarin alles en iedereen gekeurd wordt op social media, is de druk om de perfecte bruiloft te organiseren nog groter geworden. Vroeger was het nog geen crisis als je om elf uur in de avond een vlek op je jurk kreeg door het buffet. De fotograaf was waarschijnlijk al naar huis en de gasten hadden het te druk met feesten om het op te merken.

Iedereen is journalist

Nu is niet alleen de fotograaf de persoon die jouw bruiloft vastlegt, elke gast is tegenwoordig journalist. Foto’s op instagram, een live stream op facebook en natuurlijk je nicht die opeens blogger is. Letterlijk iedereen zal een mening hebben over jouw grote dag! Zelfs mensen die er niet eens bij waren, maar commenten op een foto van een ander.

Onbetaalbaar

Bruidsparen bouwen torenhoge schulden op alleen maar om te voldoen aan een bepaalde standaard die wij hen als maatschappij opleggen. De stress daarvan, en de energie die het kost om alles fysiek te regelen, blijken steeds vaker ondraaglijk voor jonge paren.

Nieuwe liefde is nog niet altijd bestand tegen de conflicten die voortkomen uit de langdurige stress van het plannen van een bruiloft. Steeds vaker gooien mensen die eigenlijk een oprechte en respectvolle relatie en liefde, hadden de handdoek in de ring omdat ze gewoonweg niets meer te geven hebben.

Uit elkaar geen taboe

Nog niet zo lang geleden was het een behoorlijk taboe om een relatie en liefde te verbreken als je al in het stadium van trouwen was. Nu leven we in een wereld waarin we zelfliefde toejuichen! Vrijheid en geluk gaan boven alles, en radicale beslissingen die daaraan bijdragen vinden we juist dapper. Tot nu toe hebben we vooral de negatieve redenen besproken die ervoor zorgen dat steeds meer mensen er op het laatste moment voor kiezen toch niet te trouwen. Het wordt nu tijd om ook de positieve kant van deze ontwikkeling te bekijken.

Gevoel leg je niet uit

Want de realiteit is, dat we nu kunnen zeggen: “Ik heb me bedacht”. Zomaar zonder reden, of ingewikkeld verhaal. Wij mogen sinds kort voor onszelf kiezen, en vaak nog zonder uitleg. Dit is een grote stap voorwaarts voor ons allemaal, voor jezelf kunnen kiezen zonder je schuldig te voelen maakt ons gelukkigere mensen.

Hoe je uiteindelijk ook in dit vraagstuk staat, laat het duidelijk zijn dat een bruiloft geen grapje is. Het lijkt heel verleidelijk om alles zelf te willen doen, en Pinterest laat je denken dat wij allemaal artiesten zijn. De werkelijkheid is dat professionals niet voor niets professionals zijn, dus maak gebruik van ze!

Wij bij BASMA Weddings, kunnen jou een betoverende bruiloft bezorgen waarvoor jij en jouw verloofde weinig moeten voor hoeven te doen. Met een gerust hart kun je alles aan ons overlaten, en terwijl jij met je vriendinnen geniet van een spa weekend zetten wij de laatste puntjes op de i. Kies voor een mooie Restyling en wij toveren jou locatie om tot de mooiste dag van je leven.

No stress, just love…

Door Stephania Kipperman. Meer blogs van BASMA Weddings?
Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties, bekijk onze Youtube channel.