Bruidsmeisjes

Bruidsmeisjes op blogpagina

Bruidsmeisjes: jouw partners in crime

Het verhaal luidt dat een bridesmaid (bruidsmeisje) meestal een ongehuwde jonge dame is en de bruid assisteert op haar bruiloft. In sommige landen is de bridesmaid ook de officiële getuige voor het trouwen. In Nederland kiezen we vaak voor hele jonge bruidsmeisjes, die dan in hun kleine witte jurkjes de taak krijgen om bloemblaadjes op de grond te gooien. En natuurlijk zijn er genoeg die het nut ervan niet inzien, en dat is uiteraard een persoonlijke beslissing.

De geschiedenis van het bruidsmeisje

Meestal heeft de bruid meer dan 1 bruidsmeisje. Het aantal bruidsmeisjes op de bruiloft is jouw eigen keuze. Vroeger, baseerde men het aantal bruidsmeisjes op de grootte van de families’ sociale status. Hoe groter de groep, hoe meer status de familie liet zien. Ook wordt er gezegd dat de jonge vrouwen in de vroegere tijden dezelfde jurk aanhadden als de bruid en gesluierd waren om zo jaloerse mensen en boze ogen te vermijden.
In de Victoriaanse era was wit de officiële kleur voor de bruidsmeisjes. Deze trend werd gecreëerd door Koningin Victoria toen zijn ging trouwen met Prins Albert. Zij droeg een lange witte bruidsjurk en haar bridesmaids droegen iets wat qua kleur erbij paste.

Taken van het bruidsmeisje

Het is heel speciaal om gevraagd te worden als bruidsmeisje. Je bent niet meer een normale gast op de bruiloft, maar als te ware een ‘manager assistent’. Wat jouw belangrijke taak vooral is, is het steunen van de bruid. Daarbij kan er gevraagd worden om haar in haar jurk te helpen, haar jurk van onder vast te houden zodat het netjes ligt voor de foto’s, haar bruidsboeket vast te houden en paraat te staan op de bruiloft wanneer er dingen geregeld moeten worden. Soms mag de bridesmaid meedenken en helpen met het organiseren van de bruiloft. Anderen geven hen de verantwoordelijkheid om het vrijgezellen feest te regelen of een bridalshower.
Wees vooral heel lief en geduldig. De bruid zal jouw emotionele steun nodig hebben en jij wilt natuurlijk ook dat de mooiste dag van haar leven super zal verlopen toch?!

De uitnodiging

‘En wanneer niemand het verwachte, ging ze op 1 knie…ze pakte een klein rood doosje uit haar zak, deed hem open en daar schitterde een prachtige..’ Ja nee. Zo ga je natuurlijk niet jouw bridesmaids regelen. Maar er zijn gelukkig genoeg andere creatieve manieren om jouw bestie/zus/vriendin te vragen om deze speciale positie aan te nemen.
  • Je kunt ze een giftbox geven met allemaal leuke cadeaus en een kaartje waarop staat ‘wil jij mijn bruidsmeisje zijn?’
  • Je kunt ze een bosje bloemen geven met een leuke kaart waar een quote of gedicht op staat
  • Sommige vrouwen vinden het leuk om een customize ketting/armband te laten maken voor hun bruidsmeisjes
  • Je kunt een feestje organiseren voor de dames die jij als bridesmaids wil hebben en het dan aan ze vragen
Hoe je het ook wilt gaan doen, ze gaan zeker weten volmondig JA zeggen…anders zijn ze gek!

Door Batoel El-Jeaid. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.