Huwelijk, de oorsprong – een mysterie

huwelijk op blogpagina

Het huwelijk

Wat is er nou mooier dan een huwelijk dat gebaseerd is op oprechte liefde die uit je tenen lijkt te komen? Als we moeten geloven wat er in de wereld vooraf aan het “huwelijk” gebeurt, dan lijkt het alsof alleen de vrouw ervan droomt. Om ooit een keer over het altaar te mogen lopen. En dat haar vader haar weg mag geven aan de liefde van haar leven. Ik schud je nu wakker…ook een man droomt ervan om op het altaar te mogen wachten als zijn prinses haar ja-woord zal geven. BASMA Weddings bied een prachtig altaar aan met Restyling naar jou wens, zodat jij en jou geliefde een mooi, bijzonder huwelijk hebben.

Naast je liefde wakker…

In de aanloop naar het huwelijk leer je in eerste instantie eerst iemand goed kennen. Als het volledig klikt en je helemaal gek op elkaar bent, dan is het niet anders dan logisch dat je de ander zoveel mogelijk om je heen wilt hebben. Het is toch prachtig om elke ochtend maar weer naast de liefde van je leven wakker te worden?

De oorsprong van het knielen

Als we nadenken over wat er voorafgaat aan een huwelijk dan zien we rozen, sfeerlicht, gezelligheid en voelen we zelfs het hart van de ander kloppen. Als de verliefdheid omslaat naar liefde en niet meer zonder elkaar kunnen, dan breekt het moment van een huwelijksaanzoek aan. Niet zo heel lang geleden was het de normaalste zaak van de wereld dat de man officieel de hand van de vrouw vroeg. Dit gebeurde bij haar ouders voordat hij haar überhaupt ten huwelijk vroeg. Nu anno 2017 kunnen we ons dat niet eens meer voorstellen.

Mysterie van het knielen

Als we nadenken over een huwelijksaanzoek dan kan iedereen zijn eigen ideale moment afspelen in zijn hoofd. En natuurlijk zie je hem of jezelf door de knieën gaan met een ringdoosje in de hand. Maar wat is nou het mysterie van het knielen?

Knielen komt van oudsher van meerdere religies. En wordt veel gebruikt bij het bidden. Deze houding geeft een blijk van eerbied, dankbaarheid en overgave aan God. Bij een huwelijksaanzoek valt de man op zijn knie. En uit hij op deze manier zijn liefde, nederigheid en respect voor haar en vraagt haar om voor altijd samen te zijn.

Meer mooie woorden van Fatima El Baghdadi? Bekijk liefde is spanning, prikkels en twijfels op basmaweddings.nl.
Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creatie, bekijk onze Facebook.